Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 10 november 2011

Terug naar de peseta ?

De ontwikkelingen in de Eurozone gaan nu wel erg hard. Vorige week hebben we kunnen zien, dat Griekenland er niet in geslaagd is met zijn partners orde op zaken te stellen. Er heerst daar nu een complete chaos. Het lijkt erop, dat Griekenland failliet en wel de Euro gaat verlaten. De drachme zal dan zeker weer worden ingevoerd. Nu is Italië aan de beurt. De komende dagen zal duidelijk worden, dat ook dit land er niet in zal slagen met behulp van zijn Europese vrienden te voldoen aan de eisen van Brussel. China en de andere BRIC-landen zullen nu zeker geen geld storten in het Europese noodfonds. Het noodfonds is te klein om Italië te helpen. Volgens persbureau Reuters zijn Sarkozy en Merkel al druk bezig met de voorbereidingen om tot een nieuwe Eurozone te komen, waar alleen plek is voor de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Italië zal weer aan de lire moeten. Spannend is natuurlijk wat er daarna gebeurt. Wanneer is Spanje aan de beurt ? En, gaan we hier straks weer met de peseta betalen ?
Het is bijna niet te doen om het financiële en politieke nieuws rond de euro bij te houden. Het verandert van uur tot uur. Het meest actuele volg ik via Twitter en RTL7. Zeer lezenswaardig is de dagelijkse euroblog op http://arendjanboekestijn.nl
Na al het snoeihout te hebben verbrand - toch een klus van 2 dagen - zijn we gisteren weer begonnen met het werken op het land en in de tuinen. Elke dag wat. Het is lekker weer om te werken. Onbewolkt en 21 graden. Onze bonus : een visje bij Mauri (geen familie van..).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten