Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 17 november 2011

Verkiezingskoorts

Een enorme blamage. Of is er opzet in het spel ? Gisteravond zet RVTE (het Spaanse "Nederland 1") op hun teletekstpagina de recentste peiling van de komende parlementsverkiezingen. Geheel in tegenspraak met alle voorgaande en overige peilingen staat de PSOE nu ineens op een klein verlies ! En dat terwijl de PP momenteel in alle peilingen afstevent op een absolute meerderheid, met meer dan 200 zeters. Ook in Spanje werken er bij de publieke omroep meer socialisten dan liberalen. En zij kennen de wetten van de "self-fullfilling prophecy" maar al te goed. Als je in de politiek (en economie) maar constant één bepaalde toekomstboodschap uitzendt, is de kans groot dat dat ook realiteit wordt. De meeste mensen zijn "volgers" (floating voters, kuddedieren etc). De teletekst-pagina is inmiddels verwijderd, maar circuleert natuurlijk op internet nog overal rond. 
Ik kan er vandaag mijn buurman Antonio misschien wat mee opvrolijken. Hij is in al zijn vezels socialist. En zo fanatiek zelfs, dat zodra er op TV een spotje over of aandacht aan de PP wordt besteedt, hij subiet overschakelt op een andere zender.


Het is vandaag - net zoals gisteren - weer strakblauw, windstil en de temperaturen schommelen rond de 19 graden. Gisteren de hele dag gewerkt aan de bouw van een extra muurtje van rotsblokken dat in de toekomst de plantenbak en parkeerplaats moeten beschermen tegen vallend gesteente en aarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten