Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 27 november 2011

Olijfolie van eigen grond

Sinds gisteren is nu ook de olijffabriek in ons eigen dorp geopend. De meeste olijfboeren brengen er hun zakken olijven met hun veelal gehavende witte Citroën-, Seat- en Renault-bestelwagentjes. Toch worden er, zo zagen we gisteren, nog veel mulas (muilezels) gebruikt voor het transport vanaf de steile berghellingen. Het is een kleinschalige fabriek waar alleen de socios (leden) van de Agrícola de Frigiliana, Soc. Coop. And. hun olijven kunnen brengen. Wij zijn geen lid, want dan moet je als agrarisch ondernemer compleet met IVA (btw)-nummer zijn ingeschreven. En met die paar olijfbomen van ons is dat wel wat teveel gevraagd. 

We hebben er gisteren twee containers van 5 liter van de beste olijfolie gehaald. De literprijs was € 2,79. Speciaal voor ons vers getapt vanuit een van de grote opslagtanks in de fabriek. Kunnen we in ieder geval weer een jaar mee vooruit. Je kunt deze prima olijfolie ook buiten ons dorp kopen, maar let dan wel op bijgaand etiket.
(foto's genomen met mijn iPhone)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten