Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 28 november 2011

Santa Cecilia




Cecilia is een Romeinse martelares en heilige in de Katholieke kerk. Ze vond als slachtoffer van een gedwongen huwelijk troost in de muziek en stierf de marteldood omstreeks 230. Ze werd patrones van muziek, instrumentenmakers en zangers. Vandaar dat je overal in de wereld zoveel orkesten met haar naam tegenkomt. 
Eigenlijk is 22 november haar naamdag, maar hier vieren we het afgelopen zaterdag. De aanleiding is de officiële opening van de splinternieuwe Centro de Usos Multiples (het multifunctionele centrum), vlakbij de begraafplaats in het nieuwe gedeelte van het dorp. Tegen half zeven gisteravond opent de burgemeester dit centrum. Erna is er in de grote zaal een concert door de Escuela Internacional De Musica Moderna (internationale school voor de moderne muziek) en de Big Band van Frigiliana (de dorpsharmonie). Leuk om mee te maken en te zien en horen hoeveel talent er in dit bergdorp eigenlijk zit. 
(foto's genomen met mijn iPhone)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten