Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 9 november 2011

Sunny Side Up


Ooit een blinde bedelaar ontmoet die een motor berijdt of een zieke vrouw die genezen is door visioenen van de Heilige Maagd, een spook dat het dorp terroriseerde ? Samen met een aantal andere kleurrijke karakters staan ze beschreven in "Sunny Side Up". Een nieuw boekje over Frigiliana, dat onlangs werd gepresenteerd. De subtitel luidt "El siglo 21 llega a un pueblo español" (When the 21st century hits a Spanish village). Het is geschreven door de Britse publicist en historicus David Baird (uitgave van Maroma Press). 
David was in 1971 samen met zijn vrouw Thea, bij wie wij enige tijd taalles hebben gehad, een van de eerste forasteros (buitenlanders) die zich in de Barrio Alta van Frigiliana vestigden. In zijn boek beschrijft hij hoe Frigiliana als afgelegen bergdorp in de Axarquía in de afgelopen 40 jaar vanuit een bijna Middeleeuwse levensstijl versneld terecht kwam in het computertijdperk. 
Baird heeft meer boeken over ons dorp geschreven, o.a. over de Spaanse Burgeroorlog (eerder op mijn blog zie: Between Two Fires)
(foto's : Noticias Frigiliana)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten