Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 11 april 2011

Danzas orientales en TV-beelden uit NL

Afgelopen weekend werd in ons dorp voor het 5e achtereenvolgende jaar het "Festival de las Danzas Orientales y Étnicas" gehouden. Veel buikdanseressen, danscursussen in de sporthal, een culturele markt en gisteravond optredens op het Plaza de tres Culturas (het dak van de parkeergarage). Onder de titel Gala Mare Nostrum. 
Helaas gemist. Wij wilden eerst even kijken naar de laatste berichten op TV van het drama in Alphen aan de Rijn. En natuurlijk, met Arnold erbij, de uitzending van Studio Sport met een opmerkelijke revival van Ajax.
Daarna blijven hangen voor de TV en een machtig interessante uitzending van de VPRO-serie "In Turkije" gezien. Een onthutsend beeld van een land dat echt niet meer zit te wachten op Europa. Turkije lijkt definitief de toenadering tot Syrië en Irak (en daarmee de Arabische wereld) te hebben gekozen. 
Genietend van enkele flessen rode wijn praten we daarna op het terras nog tot laat in de zwoele nacht na over de "toestand in de wereld". 
De vakantiegangers uit Tiel besluiten daarop vandaag richting Alpujarras te gaan, op zoek naar de Moorse en Tibetaanse invloeden in die streek.
We vergeten het dansfestival. Hierbij enkele foto's van gisteravond uit de internetkrant van ons dorp van vanochtend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten