Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 23 april 2011

De zee geeft, de zee neemt








Gistermiddag klaarde het toch nog even op. Dus gingen we voor onze dagelijkse wandeling naar Torrox-Costa met "el mejor clima de europa". De buitenlandse overwinteraars hadden plaatsgemaakt voor talloze Spaanse families die op deze vrije Goede Vrijdag de boulevard bevolkten. We hadden het al in de krant gelezen. Maar nu zagen we met verbijstering de resultaten van de storm (en hoge golven) van twee weken geleden. Over een lengte van enige honderden meters was het hele strand van zo'n 50 tot 100 meter breed helemaal weg ! De branding kwam tot aan de boulevard. Zoals elk voorjaar heeft men nog geen maand geleden dagenlang met vrachtwagens zand het strand weer wat opgehoogd. Eén storm en weg is het !


De enige oplossing is de bouw van enige strekdammen zoals we die in Scheveningen kennen. Of - wat ik de Ayuntamiento van Torrox heb geadviseerd - huur eens een consultant in van Boskalis. Met zijn sleephopperzuigers 's werelds beste zandspuiter.

(foto's genomen met mijn iPhone)















Het blijft de rest van de avond regenen. Voor het eerst sinds 1933 gaan de processies in de grote steden niet door. De TV zendt herhalingen van de processies van de afgelopen jaren uit. De live-beelden laten alleen pleinen vol paraplu's zien, jammer. Op de internetkrant van ons dorp zien we enkele foto's van de Goede Vrijdag-processie die afgelopen nacht (begonnen om 24.00 uur) heeft plaatsgevonden in het Moorse gedeelte van het dorp. Hieraan deden traditiegetrouw alleen in het zwart geklede vrouwen mee.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten