Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 17 april 2011

Domingo de Ramos

De viering van Semana Santa in ons dorp begint eigenlijk al met de "día de la cofradía" (dag van de congregatie en de broederschap) afgelopen zondag. Vandaag is het Domingo de Ramos (Palmpasen) en vindt de eerste processie plaats. De palm- en olijfboomtakken zijn vanochtend in de kapel van San Sebastián ingezegend. Het zijn vooral kinderen en vrouwen die daarop meelopen in een processie van die kapel naar de Iglesia in het Moorse deel van het dorp. Natuurlijk zien we weer veel bekenden meelopen, paasbest gekleed. Deze hele week zijn er processies met diverse beeldengroepen in verschillende routes door onze pueblo. Op de internetkrant van ons mooie dorp staat weer het hele programma vermeld. Klik maar eens op : Semana Santa Frigiliana .
We zullen zeker - tussen de agrarische activiteiten door - ook na vandaag nog enkele processies gaan bekijken. Arnold en Etha die vorige week Córdoba, Granada en Málaga bezochten, verbaasden zich naar ons nog over het grote aantal tribunes dat daar werd opgebouwd. 
Ik kreeg zojuist van hen nevenstaande foto van een straat in Málaga met de nog lege tribunes. Vooral in Andalucía bezoeken alleen al in de Semana Santa meerdere miljoenen (!) bezoekers de plechtigheden in de grote steden, maar ook in de dorpen. Naast de vele buitenlandse toeristen, zijn het talloze Spanjaarden vanuit andere delen van het land die hun geboorteplaats en familie bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten