Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 5 april 2011

Opgeruimd staat netjes

We zijn na afwezigheid van bijna 8 weken weer thuis. Rond het huis schreeuwt de tuin om onderhoud en de komende weken zal ik het druk hebben om de boomgaard en groententuin op orde te brengen. Er blijkt onlangs weer een Sahara-regen te zijn geweest, dus zat alles onder een laagje geel zand. Vanmiddag was het dus eerst alle terrassen en terrasmeubels afspuiten.

Vanochtend vallen in het dorp de gifgroene containers op die de gemeente heeft geplaatst bij de “puntos de limpio” (plekken waar de afvalcontainers voor glas-plastic-papier-rest afval staan). Het zijn bakken waar je bovenin schoenen kunt deponeren en onderin kleding. Op internet lezen we, dat volgens het Spaanse Ministerie van Milieu (dat hebben we hier nog), bijna 4% van het huishoudelijk afval bestaat uit textiel. Volgens die cijfers bestaat de rest van het Spaanse huishoudelijke afval voor 44% uit organisch materiaal, 21% uit papier en 11% uit plastic. Door vanaf nu ook afval van kleding en schoenen te scheiden wordt 95% hiervan gerecycled. De firma die deze containers beheert - East West Productos Textiles - sorteert vóór de recycling de bruikbare kleding eruit. Die wordt gebruikt als humanitaire hulp. We gaan onze kledingkasten eens opruimen, zeker nu we weten dat we hiermee ook een goed doel dienen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten