Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 22 april 2011

Veel emotie en devotie

Het is altijd weer een imposant gezicht als Spaanse militairen van het Vreemdelinglegioen een kruis met "Cristo de la Buena Muerte" de kerk uitdragen. Onder de toeschouwers in Málaga ook de hier geboren filmacteur Antonio Banderas die even later zelf als boeteling op blote voeten in een processie zal meelopen.


Als zo'n processie stilhoudt en een man begint ineens op een balkon zeer luid en met veel passie een "saeta" (religieus flamencolied) te zingen, staan mensen te huilen. Kippevel ! Op de nederlandse TV gisteravond, om in de stemming te blijven, gekeken naar Passion. Het lijdensverhaal van Jesus voor de jongere generatie mooi in beeld gebracht met hedendaagse muziek. Afgelopen nacht hebben we een flink onweer gehad en is het behoorlijk gaan regenen. Goed voor het land, maar doordat de temperatuur ineens is gezakt naar 15 graden (brrr) slecht voor de fruitbomen. Dat wordt op deze Goede Vrijdag geen processie voor ons, maar lekker binnen blijven en lezen met de Matthäus-Passion als stemmige achtergrondmuziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten