Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 21 april 2011

Vuurwerk tijdens Semana Santa

Gistermiddag was het even droog met een flets zonnetje toen in Nerja één van de processies begon. Hier de salida van María Santísima de los Desamparados (de Heilige Maria van de hulpelozen) uit de Iglesia Parroquial de El Salvador. De kerk nabij het Balcon de Europa.
In Andalucía hebben veel mensen een probleem met de politiek van "Madrid" en zijn alleen daarom al fan van op voetbalgebied aartsrivaal Barcelona. Opmerkelijk daarom, dat aan de muur van bar Osemy in ons dorp zowel de vlaggen hangen van Real Madrid als van Barcelona. Op grote schermen volgen supporters van beide clubs de komende tijd 4 ontmoetingen van deze wereldclubs. Gisteravond was de eerste ervan en voor het eerst na 18 jaar won na verlengingen Real Madrid van Barça en daarmee de Copa del Rey (soort KNVB-beker). We vroegen ons al af wat de reden van het vele vuurwerk was in het dorp tegen half één afgelopen nacht. Blijkbaar toch wat Real Madrid fans in ons dorp. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten