Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 30 april 2011

¡ Viva las dinastías !

Leve de koningshuizen ! Behalve voor de nodige stabiliteit in veel wat politiek betreft tot op het bot verdeelde landen, zoals NL en Spanje, zorgen vandaag en gisteren de koningshuizen weer voor veel entertainment. We betalen er veel voor, maar dan heb je ook wat.
Gisteren de TV-uitzending van de "boda" van het jaar gezien. Jammer dat er zo weinig emotie was, maar gelukkig wel mooie beelden. Om in de stemming te blijven gisteravond nog maar eens de met meerdere Oscars bekroonde film The Queen bekeken. Overtuigende rol van Helen Mirren.

Vanochtend regent het hier eventjes, dus mooi de tijd om binnen het live TV-verslag van de viering van Queensday in Thorn en Weert te bekijken. Als alternatief voor Oranjebitter hebben we maar een fles Licor Cuarenta Y Tres paraat gezet. Proost op de Oranjes. ¡ Salud ! In een NOS-enquete blijkt Máxima nog steeds op nummer uno te staan v.w.b. het meest populaire lid van de Oranjes. En terecht. Op 15 mei a.s. schijnt een uitgebreide documentaire met een lang interview met haar op TV in NL te komen. Gaan we zeker kijken. 
Op Facebook en Twitter vandaag zien we alleen maar leuke berichten over een Q-day met mooi weer en veel plezier. Onder meer lopen we tegen deze deze foto aan van kleindochter Julie die met wat support van Marcel op de vrijmarkt in Leiderdorp haar overtollig speelgoed probeert te verkopen. Later blijkt, dat ze van de opbrengst zoveel heeft gekocht, dat het huis er alleen maar voller mee wordt. 
Uit de berichten van onze enthousiast twitterende wijkagent uit Osdorp lezen we wat we missen van het feest in Amsterdam Nieuw-West. Volgend jaar maar weer eens op de 30ste april in NL blijven..?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten