Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 1 mei 2011

Gepaste viering van de Dag van de arbeid

Als in Spanje 1 mei - de Dag van de Arbeid - op een zondag valt, dan verklaren ze de maandag erna gewoon als vrije dag. Klinkt pragmatisch. En dat een dag nadat de regering bekend heeft gemaakt, dat er bijna 5 miljoen werkelozen zijn in Spanje met een percentage van 21 %. Ik was van plan morgen wél te gaan werken, op het land. Dus vieren we vandaag ons feestje en toasten op onze werkgelegenheid. Met een ritje naar Salobreña aan de Costa Tropical om daar op het strand wat vis te gaan eten met een tropische salade. 





Via de nieuwe autovia is het vanaf ons huis maar een klein half uurtje. In deze kustplaats met het fraaie kasteel stroomt de Rio Izbor uit in de Middellandse Zee. Rondom het stadje liggen uitgestrekte suikerrietvelden en links op de voorgrond van de foto hiernaast de enige nog werkende suikerrietfabriek in de provincie Granada.
Het is er 23 graden en zonnig. Vanaf het strand zien we, dat in het achterland zelfs op de zuidhellingen van de Sierra Nevada nog flink wat sneeuw ligt.
Het is trouwens vandaag ook Dia de Madre (Moederdag) en er zijn heel wat communiefeesten. Dus alle reden voor Spaanse families om er vandaag een feestje van te maken.
(foto's genomen met mijn iPhone)  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten