Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 4 mei 2011

Weg met de plastic tasjes.

Spanje wil het verbruik van de plastic tassen en zakjes drastisch verlagen. De provincie Andalucía heeft een eerste grote stap gezet om een speciale belasting op te leggen. Vanaf 1 mei j.l. moet er voor de plastic zakjes die eerst nog gratis werden weggegeven in de supermarkten, worden betaald. En wel per zakje vijf eurocent, vanaf volgend jaar wordt dit tien eurocent per stuk. 
Door een belasting in te voeren hoopt de junta van Andalucía het onbeperkte gebruik van de tassen aan banden te leggen omdat ze slecht zijn voor het milieu. Het Ministerie van Milieu heeft berekend dat de 47 miljoen Spanjaarden gemiddeld 238 plastic tassen per jaar per persoon gebruiken ! Volgens milieuorganisaties wordt hiervan slechts 10 procent gerecycled. Kan best waar zijn, maar dat gold niet voor ons. Wij gebruikten tot voor kort namelijk de gratis zakjes die we uit de supermercados meenamen als afvalzakje voornamelijk voor de bakjes in de baños (badkamers). Omdat we een septic tank hebben, gaan de wc-papiertjes e.d. niet in de toiletpot. 
Vanaf nu gaan we dus betalen voor onze afvalzakjes. Ningun problema : alles voor het milieu. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten