Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 29 mei 2011

Lijnenspel

Kijkt leuk zo'n voorterras, rústica (rustiek) heet dat. Maar nu even niet. De viga madera (houten draagbalk) is op enkele plekken aangevreten door houtwormen of andere hout-eters. Hij is behoorlijk verrot, zakt in het midden wat door met alle risico van dien. Dus die wordt morgen vervangen door een nieuwe draagbalk van 5.50 meter. Afgelopen dagen eerst de cañizo (rieten vlechtwerk) verwijderd en vandaag de goede balken opnieuw met een speciale olie bewerkt. Ook gelijk de balken op de patio onderhanden genomen. Een rot klus, soms boven je hoofd werken, kijkend in de zon etc. Mike verft intussen - heerlijk relaxed staand - het ijzeren toegangshek. We zijn echte "zondagsschilders". Doet me trouwens denken aan een periode, dat we in het door de SGP gedomineerde Woudenberg woonden. Toen we daar eens op een zondag aan de straatkant het huis aan het schilderen waren, werden we vriendelijk gevraagd hiermee op te houden. "Zondagsrust, meneer". We zijn toen aan de achterzijde van het huis (uit het zicht van die fundamentalistische gereformeerden) maar gewoon doorgegaan. 

Als we hier in Zuid Spanje klaar zijn met de verfklus, lijkt het alsof we boven ons worden bedankt met een kleine luchtshow. Met donderend geweld razen eineens 7 straaljagers over ons heen. Ze klimmen daarna naar grote hoogte en verdwijnen dan weer in oostelijke richting. De condensstrepen vormen met de balkenpartij wel een mooi lijnenspel. De vliegtuigen zijn afkomstig uit Málaga, waar ze in het kader van de Día de las Fuerzas Armadas (de dag van de strijdkrachten) een demonstratie hebben gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten