Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 24 mei 2011

Ceremonieel handjes schudden

Vandaag gaat het in NL in de Tweede Kamer over de rol van de koning(in). Een meerderheid van de partijen is voor een inperking van de politieke rol van ons staatshoofd. Ze willen een meer ceremonieel koningschap. 
Het kabinet verklaart vandaag, in een brief van premier Mark Rutte, dat ze niet voornemens zijn iets te veranderen. 


"De koning(in) heeft als staatshoofd een samen- bindende, vertegenwoordigende en aanmoedigende rol", aldus Rutte. Willem-Alexander en zijn vrouwen weten dus waar zij de komende jaren aan toe zijn.


Voor de tweede keer dit seizoen speelde kleindochter Julie gisteren weer een hockeywedstrijd in Wassenaar tegen het team van Hare Koninklijke Hoogheid Amalia, prinses van Oranje, etc. etc. Uit Leiderdorp komt vanavond deze foto. Julie en Amalia schudden handjes na de wedstrijd. Er wordt hier niet geoefend voor een ceremonieel koningschap. Het is een gebruikelijk ritueel op onze hockeyvelden. Overigens rechts Julie, links de toekomstig Koningin

1 opmerking:

  1. Eric en Marion29 mei 2011 om 10:47

    Bijzonder om te lezen, stond er nog een ouder (van Amalia) aan de lijn ????
    Zal wel niet !!

    BeantwoordenVerwijderen