Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 3 mei 2011

Día de la Cruz en de bottlebrush staat nog in bloei


Vandaag wordt de Día de la Cruz gevierd. In het hele dorp staan weer een twintigtal grote uit bloemen opgebouwde kruizen opgesteld. En veel, heel veel bakken en potten met planten. Veel dorpelingen die bij deze kruizen wonen, hebben hun voordeuren en patio's geopend voor elke passant. Er wordt heel gastvrij en gratis aan iedereen een hapje en een drankje aangeboden. Alles uit de streek, dus o.a. heerlijke muscatelwijn, chacinas (gerookt vlees), olijven, geitenkaas, miel de caña (rietsuikerhoning) etc etc. Er zijn dansgroepen en muziekoptredens. Ook vandaag is het dus nog Fiesta. 
Het feest heeft alles te maken met het demonstreren van het autochtone karakter van Andalucía. 


Vanmiddag doen we onze dagelijkse wandeling maar eens in het dorp en lopen we letterlijk achter de muziek aan.

Elk jaar rond Pasen staat de Callistemon Citrinus hier overal in bloei. De foto's zijn uit onze tuin en gisteren genomen. Eigenlijk benoemen we hem altijd bij de Engelse naam "Bottlebrush", omdat we de Nederlandse naam niet wisten. Zojuist zie ik ergens de Nederlandse naam van deze uit Australië afkomstige struik/boom : "rode lampenpoetser". We hebben besloten deze struik zo te gaan snoeien, dat hij tot boom kan uitgroeien. Ze kunnen 12 meter hoog worden. 


Als je zo staat te genieten van die bottlebrush, lijkt het nieuws gisteren, dat Osama Bin Laden is gedood, vanuit een andere wereld te komen. In Madrid herdacht Spanje gisteren trouwens de opstand tegen bezetting door Napoleon in 1808.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten