Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 9 mei 2011

Dames- of toch maar vrouwenvoetbal ?

In vrijwel elke bar in Spanje gaat het gesprek al snel over voetbal. En zeker nu we net 4 wedstrijden tussen Barcelona en Real Madrid achter de rug hebben. ¿Por qué(waarom ?) was de repeterende vraag van Madrid's trainer Mourinho na de 2-0 nederlaag tegen Barça. Wat een slechte verliezer, deze macho. Het team van Guardiola is momenteel gewoon een klasse beter dan dat van de Madrileense club. 
In dit land vol voetbalmacho’s is er ook iets moois. Damesvoetbal ! Of moet ik het vrouwenvoetbal noemen ? Eén dezer dagen valt ons deze aparte poster in het dorp op. Binnenkort is er een heuse voetbalwedstrijd voor vrouwen. Alleen is het jammer, dat één van de 'requisitos' (eisen) is, dat de dames ouder moeten zijn dan 40 'abriles' (lentes)... De gratis paella en cervezas zullen ook wel veel toeschouwers lokken. We zijn benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten