Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 6 mei 2011

Parkeerproblemen

Op 8 november vorig jaar is de pas in 2008 gebouwde publieke parkeergarage, "la Cañada del Ingenio", de trots van ons dorp, gesloten. De exploitant (Cruz del Pinto) kon de hypotheek niet meer betalen, waarop de bank de hele tent heeft overgenomen, de 5 personeelsleden ontslagen en de vier etages tellende garage gesloten. Het gevolg is, dat er zowel voor de dorpsbewoners als voor de vele toeristen een behoorlijk parkeerprobleem is ontstaan. 
Tijdens de drukte van de Semana Santa heeft het Plaza Tres Culturas - dit is het dak van de gesloten parkeergarage - enkele dagen als tijdelijke parkeerplaats gediend. Ook deze kwestie vormt een belangrijk discussiepunt in de aanloop naar de lokale verkiezingen op 22 mei a.s. Ons enkele jaren geleden nog zo rustige bergdorpje kent heuse stadse problemen ! Gelukkig wonen wij in de campo met genoeg parkeergelegenheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten