Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 15 mei 2011

Terremotos (aardbevingen) *** dit is een bericht van 12 mei ***

Gisteravond belt dochter Anouk ons met de vraag hoe het met ons is na de aardbeving. Er blijken zich  zich in het zuiden van Spanje rond vijf en zeven uur twee aardbevingen te hebben voorgedaan met een kracht van resp. 4,4 en 5,2 op de schaal van Richter. Het episch centrum lag vlak bij de stad Lorca, een stad met zo'n 100.000 inwoners in de provincie Murcia. 
Er zijn tenminste 10 doden en bijna 200 gewonden. De schade is behoorlijk. Op de Spaanse TV die we natuurlijk gelijk hebben aangezet, zien we een verslaggever bij een kerk staan. Terwijl hij live zijn verslag doet, komt er 2 meter naast hem met donderend geweld een stuk kerktoren met klok en al naar beneden ! Afgelopen nacht hebben veel mensen uit angst buiten geslapen.

Murcia grenst aan de provincies Almería en Granada. Het is meer 350 kilometer van ons vandaan. Wij hebben hier dan ook niets gevoeld. Ook onze provincie Málaga ligt in een aardbevingsgevoelige strook. De laatste grote terremoto in Frigiliana was op 25 december 1884, waarbij vrijwel het hele dorp werd verwoest en er honderden slachtoffers vielen. De afgelopen 20 jaar zijn de bouwverordeningen behoorlijk opgeschroeft. Alles moet hier aardbevingsbestendig zijn. 
Als je zo kijkt naar de fundering van ons huis (foto uit 2003) moet Casa Domingo wel tegen een stootje kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten