Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 18 mei 2011

Amsterdam, een goeie keuze


Op nu.nl lezen we vandaag het onderstaand bericht. We hadden al een goed gevoel  toen we het appartement in Amsterdam kochten. En hielden dat gevoel daarna ook in de weken dat we er waren. Toch fijn om te lezen, dat anderen dat ook vinden. 

Amsterdam aantrekkelijkst, Emmen juist niet

Uitgegeven:18 mei 2011 15:55
Laatst gewijzigd:18 mei 2011 16:01

DEN HAAG - Amsterdam is de aantrekkelijkste stad in Nederland om in te wonen, Emmen is juist het minst aanlokkelijk.


Dat is woensdag gebleken uit de jongste Atlas voor Gemeenten, een jaarlijkse vergelijking tussen de vijftig grootste gemeenten.
De plaatsen werden op tientallen punten met elkaar vergeleken, zoals aanbod van cultuur en werk, bereikbaarheid en veiligheid.




Volgens de onderzoekers gaat het over het algemeen goed met de stad en is er sprake geweest van een wederopstanding na eerdere leegloop in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Leefbaarheid

Steeds meer hoogopgeleiden wonen er en de leefbaarheid is fors verbeterd. Maar er zijn volgens het rapport ook plaatsen waar het niet goed gaat, zoals Spijkenisse en Emmen, die onder meer last hebben van ''concurrentie'' van andere steden.
Het aanbod van kunst en cultuur heeft een belangrijke rol gespeeld bij het populairder worden van de stad als woonomgeving, concluderen de onderzoekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten