Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 18 augustus 2013

Afghanistan

We moesten er even op wachten, voordat het nieuwste boek van Khaled Hosseini (van o.a. De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen) als e-book verkrijgbaar was. Eindelijk vanochtend kan ik hem downloaden. Er hangen dreigende wolken boven de vallei, die in de loop van de middag weer helemaal opgelost zijn. Het is warm.
Even voor het middaguur zijn we alle twee op onze iPads gelijktijdig En uit de bergen kwam de echo gaan lezen. Onze gebruikelijke vislunch op zondag bij Mauri schiet er zelfs bij in. 
Hosseini houdt ons in zijn greep. Ook in dit boek is hij weer een meesterverteller. Een verhaal, dat begint op het platteland van Afghanistan in de jaren '50. Het sleept ons verder mee van Kabul van de jaren '60 tot en met '90 en via Parijs en het Griekse eiland Tinos naar het Amerika in 2010. Tijdens een zwempauze verbazen we ons weer over hoe geweld (van Russen, Taliban en Amerikanen) een mooi land zo kan verwoesten. Prachtig om te lezen, boeiend en leerzaam. Jammer, dat het 's avonds laat is afgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten