Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 29 augustus 2013

Wolken

Nadat we gisteravond laat hier met de Hobdell's hebben zitten natafelen met nostalgische jaren 60 muziek uit de speakers, horen we de donderslagen. En inderdaad, de afgelopen nacht heeft het even flink geregend. De eerste regen sinds mei. Het is met zo'n 24 graden lekker opgefrist. De hele dag is het afwisselend bewolkt en zonnig. Als we rond zeven uur in de avond op het verste punt van onze wandeling (onder Caracoles) zijn, zien we rookwolken. Brand in de campo. We horen zelfs daar het knallende geluid van het brandende caña (riet) en ontploffende olijfbomen. De brand woedt in de Baranco del Era (de vallei tussen de Loma de la Cruz en de heuvelrug met huizen zoals Casa de Conchi (Eric !). Omdat het al gaat schemeren, er een flinke wind is en onweer dreigt, komen er geen blushelikopters. De brandweer van Nerja komt blussen en de locale politie en Guardia Civil zijn volop aanwezig. Als we thuis komen zijn we een uur bezig met het aanvegen van de terrassen en schoonmaken van het zwembad. De sintels van de brand zijn door de wind honderden meters verder neergekomen. 
Als de zon achter de bergen is verdwenen, worden de wolken nog fraai aangelicht. Hopelijk valt er de komende nacht weer regen.      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten