Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 28 augustus 2013

Dreigend

Het is rond 10. 00 uur zonnig en 26 graden, maar het voelt als 32 graden. Er is een voor deze plek ongewoon hoge luchtvochtigheid. Vóór ons, naar de kust toe is het strak blauw, maar in het achterland stapelen de wolken zich op. Ook zonder weerbericht op internet kan ik met deze dreigende wolken wel voorspellen, dat we het vandaag niet droog houden. Een frisse bui zou goed zijn voor het land.
Op internet circuleren steeds meer berichten, dat het er voor de RABO-bank ook dreigend uit ziet. Zo onvoorspelbaar is dat natuurlijk niet. De grootste hypotheekverstrekker van NL kampt met het feit, dat de dekking onder heel veel van die hypotheken aan het wegvallen is. Er staan namelijk steeds meer huizen onder water. Het zal niet lang meer duren, voordat de overheid ook deze bank moet gaan redden. Nationalisatie is door de gecompliceerde structuur van de RABO een stuk ingewikkelder dan bij ABNAMRO, SNS etc. 
En wat lekt er een uurtje geleden uit ? Jawel, de regering gaat op Prinsjesdag het Nationaal Hypotheek Instituut aankondigen. In deze nieuwe nationale hypotheekbank gaan banken hun (lees : slechte) hypotheken van tientallen miljarden euro's onderbrengen. Pensioenfondsen gaan dat betalen. De overheid (lees : wij als belastingbetaler) staat naar die pensioenfondsen garant. Banken (lees: RABO) krijgen hierdoor meer lucht (lees: vallen niet om). Lucht ! Om wat te doen ? Gewoon doorgaan met wat ze al jaren doen. Risico's nemen en riante salarissen betalen. Ik ga nu even een glas water drinken.... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten