Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 24 augustus 2013

Festival Tres Culturas dag 2

Gisteren duiken we voor de tweede dag weer in het Festival gebeuren. Het logo wordt met een krachtige beamer geprojecteerd op de gevel van de eeuwenoude fabrica de caña El Ingenio (de enige nog werkende suikerriet-fabriek van Europa). De steenrijke familie Torres uit Málaga heeft blijkbaar ook toestemming gegeven, dat het vaandel van de gemeente er opgehangen mag worden.
Er is dit jaar ook weer een uitgebreide Ruta de la tapa. Bij elke bar - en dat zijn er in ons dorp tegenwoordig heel veel - krijg je voor € 2,00 een drankje en een heerlijke tapa. Een aantal restaurants hebben jornadas gastronómicas en serveren aan het festival verbonden menu's.  Op de middeleeuwse mercado (markt) is er genoeg gelegenheid om tussendoor wat te eten.
Binnen de intimiteit van de patio van het Casa del Apero zien en genieten we met zo'n kleine 200 liefhebbers van een concert van Mara Aranda. Verhalen en zang. En natuurlijk de prachtige Andalusische en Moorse muziek met instrumenten uit de Middeleeuwen.
De grote publiekstrekker gisteravond was Javier Ruibal. We kenden hem voornamelijk van de autoradio (via Canal Dial) ! Blijkt hij niet alleen een vrolijke troubadour die liefdesliedjes zingt en door hem op muziek gezette gedichten van de grootste Spaanse auteurs. Hij kan samen met zijn gelegenheidsband ook echt rocken en mooi uithalen in Sevillaanse flamenco's. Het internationale publiek gaat uit zijn dak. Zijn concert duurt door de vele toegiften bijna twee uur. We rijden, voldaan en vermoeid, pas om half drie in de nacht weer door de toegangspoort van Casa Domingo. 
Op Facebook heb ik ook de link naar een compilatie-video van de tweede festivaldag gedeeld. Door de organisatie op YouTube gezet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten