Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 8 augustus 2010

Bijzondere vakantiegangers in Andalucía

In juli en augustus staan op Málaga Airport vaak enkele Jumbojets geparkeerd. Hun eigenaren zijn Arabische oliesheiks. Met hun familie en gevolg van honderden personeelsleden strijken deze oliemagnaten elk jaar voor enkele weken vakantie neer in en rond Marbella. Het is hier beter vol te houden dan in die Arabische woestijnen met een gemiddelde van tegen de 50 graden. Je ziet dan momenteel ook veel “dikke” auto’s met Arabische kentekens rijden. Voor de economie in de regio is het goed, er wordt veel uitgegeven. 
Sinds enkele dagen staat op het platform van het vliegveld ook één van de vliegtuigen van het Witte Huis - de Air Force Two - geparkeerd. Michelle Obama viert met dochter Sasha een week vakantie in Andalucía, ze verblijven bij vrienden in het luxueuze Villa Padierna in Marbella. De lokale kranten hebben elke dag een foto van “la primera dama” op de voorpagina en de regionale TV laat voortdurend beelden zien waar de Obama’s de dag hebben doorgebracht (Granada, Ronda etc). Die beelden gaan ook naar de USA en zorgen daar natuurlijk voor een goeie reclame voor Andalucía

Geen opmerkingen:

Een reactie posten