Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 9 augustus 2010

Ook wij gaan aan de Chinese supervrucht: de “bayas” de Goji

Vorig jaar hadden we ons er al eens in verdiept via internet. De Chinese Goji-bessen uit China, maar dan wel de echte uit de provincie Ningxia. Oftewel de Lycium Barbarum. Via Ulli, een kleurrijke Duitse gezondheidsfreak van de zondagsmarkt in Nerja heeft Maya een partij Goji-bessen en wat jonge plantjes bemachtigd. Ulli kweekt ze, samen met talloze andere exotische en Chinese vruchten en kruiden. Ik heb er afgelopen week wat van haar gekregen, als verjaardagskado. Eerst lezen we een interessant boek (“Goji, die ultimative Superfrucht”) van Shalila Sharamon en Bodo J. Baginski (isbn 978-3-89385-544-5). Weliswaar goed gedokumenteerd, maar een 147 pagina’s ware lofzang op de goji. Inmiddels zijn we er wel mee gestart en doen we ‘s morgens de Goji in de muesli en drinken er thee van. De echte en onbespoten bessen zijn best prijzig als je de geadviseerde 25 gram per dag p.p. gebruikt. Daarom ga ik - als de plantjes aanslaan - er zeker wat van in de boomgaard neerzetten.
De Chinezen hebben hun marketing v.w.b. deze bes goed voor elkaar. Het lijkt erop, dat iedereen aan die bes moet en lang en gezond blijft leven. Wij blijven nuchter en geloven niet in wonderen. Gewoon een uitgebalanceerd en bloedgroepgebonden dieet (veel fruit en groenten, weinig vlees, veel vis), geen stress, gezonde lucht en voldoende beweging. Nu dan met wat van die Goji-bessen erbij. Dat moet voldoende zijn. Als we na enkele weken toch “significante veranderingen” zien bij ons zelf, boeken we gelijk een reis naar Ningxia, China ! 
Als je benieuwd bent naar de bijzondere werking van de Goji, klik dan op http://goji-bes.nl/. Sinds kort blijken ze ook in NL te koop te zijn, bij reformzaak De Tuinen.

1 opmerking:

  1. Nou Jan na 2 weken goji"s merken we al wat ! Tot van de week !!

    BeantwoordenVerwijderen