Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 13 augustus 2010

Brandgevaar

Rijdend naar de kust, zagen we gisteren richting Granada een rooksluier naar de Middellandse Zee drijven. En ja hoor, een uur later zagen we aan het strand zo’n groot blusvliegtuig laag overkomen. Hoe toepasselijk als je net het spannende boek van Ken Follet (Night Over Water) aan het lezen bent. Gaat over een vlucht in 1939 met het grootste watervliegtuig allertijden, de Boeing B-314 Clipper. Het gele blusvliegtuig is op weg naar het stuwmeer van Viñuela, waar hij water zou innemen voor zijn bluswerk. 
Nigel had onlangs op Facebook dit filmpje gezet van het innemen van water door een Portugees blusvliegtuig. Sinds de gigantische branden van 2002 aldaar is - met hulp van Brussel - flink geïnvesteerd in nieuwe blusvliegtuigen. Het wordt hoog tijd, dat ze in Rusland ook eens gaan investeren in beter blusmateriaal. Ook onze veiligheid is in het geding. Je kunt alleen maar hopen, dat het vuur al die opslagplaatsen met nucleaire materialen niet zal bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten