Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 17 augustus 2010

Ons huis uit ?


'Tweede huis moet beschikbaar worden gesteld'

Uitgegeven:17 augustus 2010 07:52
Laatst gewijzigd:17 augustus 2010 07:52

AMSTERDAM - Mensen die een klein, tweede huis in Amsterdam hebben, moeten van de gemeente hun appartement beschikbaar stellen voor de sociale huurvoorraad. Dat meldt De Telegraaf.

Wie niet meewerkt, krijgt een dwangsom. Volgens de krant kost een woning in de hoofdstad minstens 200.000 euro.
Dat betekent maandelijkse hypotheeklasten van meer dan 1000 euro per maand. Dat is ver boven de maximale huurprijs van 548 euro die de gemeente vaststelt.



Bovenstaand bericht staat vandaag op internet en in De Telegraaf. Volgende maand verhuizen we naar Amsterdam en dan lees je nu dit ! We weten niet wat we daar nou weer van moeten denken. Ook de republiek Amsterdam is nodig aan een ander bestuur toe. Het is toch van de gekke, dat we straks mogelijk verplicht worden het hele jaar in ons appartement te moeten wonen.

1 opmerking: