Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 28 augustus 2010

Eten, drinken en muziek, veel muziek......

Als ik wat boodschappen doe, valt pas op dat niet alleen op en rond het feestterrein vlaggen en vaandels hangen, maa werkelijk overal in het dorp.
Alhoewel hier en daar nog de Spaanse WK-vlag aan een balkon hangt ! Maar met zo'n peuter ernaast moet dat toch kunnen !





Op de markt geen BBQ uit de eenentwintigste eeuw, maar halve schapen, lammeren en stukken rund op het vuur. Je mag met je handen eten..
Gisteravond weer twee concerten bezocht tijdens het Festival Tres Culturas. In de patio van het Casa del Apero (museum van ons dorp) werd een intiem concert gegeven door de groep Axabeba. Zij spelen met instrumenten uit die tijd middeleeuwse liederen en ballades. We ervaren een sfeer alsof er elk moment een koningspaar de patio kan binnenschreiden.


Tegen middernacht genieten we bij het grote podium van het Plaza Tres Culturas van een optreden door de groep Al Andalus Project. Het is een samenwerkingsorkest van de Duitse groep Estampie en L'Ham de Foc uit Valencia. Zij spelen met Arabische en Indiase instrumenten hele inspirerende en swingende muziek,  een mix is van "mediterranean, oriental and medieval music".  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten