Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 18 augustus 2010

Natuurlijke kringloop of toch anders ....?


De laatste dagen zien we weer elke dag een groepje van drie slangenarenden vanuit het natuurpark boven onze vallei vliegen. Deze flinke jongen kwam gisteren heel laag over ons huis. 

Slangenarenden duiden op de aanwezigheid van slangen. 

We hebben zeer recent al twee slangenhuiden aangetroffen op de wijngaard. Het zijn de 1,5 tot 2 meter lange zwarte slangen zoals op de foto. Altijd imponerend om te zien, maar ze zijn ongevaarlijk voor de mens.

Slangen duiden op hun beurt weer op de aanwezigheid van ratten. 


De cactusvrucht is rijp. Dus houden ze zich daar op. De campo-ratten zijn in wezen ongevaarlijk, maar als je ze rond je huis ziet geeft dat een ongemakkelijk gevoel. 

Wij laten de natuur maar niet zijn gang gaan. Slangen rond het huis willen we ook niet 

Daarom gebruiken wij de laatste twee weken rattengif. Elke dag enkele zakjes op plekken waar we rattenkeutels zien. Pas als de zakjes er de volgende dag nog liggen (of ze ziet geen rattenkeutels meer), dan kun je constateren dat je de strijd tegen de ratten hebt gewonnen. . 


Vanavond halen we mijn zus Jacqueline en zwager Bob op van Málaga Airport. Ze komen hier een week logeren. Hopelijk is dit bericht geen aanleiding voor ze om af te bellen.....

(advertentie)

Wij gebruiken Ratibrom 2....... Schoon en trefzeker, voor als je even geen slang in de buurt hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten