Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 30 augustus 2010

Via Salamanca, Vallalodid en Pamplona naar Frankrijk


Maandagochtend om 09.00 uur is het nog stil in Salamanca. Er is wel een prachtige ochtendzon om wat gebouwen te fotograferen. We zijn stil van de schoonheid van deze stad, het mooiste Plaza Mayor van Spanje. Naar dit centrum van de Spaanse taalstudies gaan we zeker nog eens terug. Vrijwel alle gebouwen zijn gemaakt van een soort steen dat alleen daar voorkomt en geeft een gouden gloed, “impresionante”.

Het heeft maar een haar gescheeld of niet Madrid, maar Vallalodid was de Spaanse hoofdstad geworden, ook een prachtige stad. Pamplona rijden we alleen maar voorbij, we moeten nog dwars door de Pyreneën via de N135 en N933. Dit is een deel van de pelgrimsroute, de camino naar Santiago de Compostella. Hun logo, de Sint Jacobsschelp zie je trouwens verwerkt in veel gebouwen in Salamanca en omgeving. 
Bij Mont-de-Marsan in Les Landes overnachten we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten