Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

maandag 23 augustus 2010

Er wordt volop geoogst.......

Elke ochtend nu klim ik in de vijgenboom om een mandje rijpe vijgen te plukken. Nog dezelfde dag worden ze door Mike verwerkt tot vijgenjam of vijgensap. Onlangs zagen we bij Ulli hoe hij van vijgen wijn maakt. Helaas zal dat hier dit jaar niet lukken, omdat we straks weer voor enige tijd naar NL gaan. Je kan het gistings- en fermentatie-proces nou eenmaal niet zonder wat toezicht en ingrijpen laten plaatsvinden.


Ook is Miguel met soms wat familieleden nu praktisch elke dag in mijn wijngaard te vinden om de druiven te plukken. Het plan is er nog steeds om zelf wijn, die echte moscatelwijn, te maken. 


In ieder geval krijgen we genoeg anti-oxidanten binnen, we eten ons echt klem aan de overheerlijke druiven. Jazeker, alles biologisch en onbespoten, meneer. De familie uit de Betuwe krijgt les van bloedgroependieetkundige Mike en slaan zich moedig door schalen druiven en handjes goji-bessen. 

Met de moestuin is het vrijwel gedaan. De laatste tomaten worden deze week geoogst. Vlak voordat we vertrekken plukken we nog wat paprika's en courgettes. Ook hopen we veel avocado's en mango's mee te kunnen nemen, de bomen hangen er vol mee. Verder geeft door de hitte de moestuin - ondanks de vele bewatering - een trieste aanblik. De tientallen aubergines hangen overrijpt slap in de struik, de uien zijn doorgeschoten, in de snijbiet zit geen fut meer etc. etc. De hitte eist zijn tol. Komend najaar beginnen we met het herinrichten van de moestuin, zodat we er langer lol van hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten