Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zondag 24 april 2011

! Hallelujah, Buen Pascua !

Dit romantische plaatje van de verrijzenis van Jesús inspireert mij als voormalig katholiek op de een of andere manier wel.


Een groeiend aantal mensen, dat al jaren van God los is, ontevreden is en op zoek naar de zin van het bestaan, schijnt hun heil te zoeken in een nieuwe spiritualiteit. Een weekje ondergedompeld te zijn in Semana Santa hier in het uiterste zuiden van Spanje zou hun aardig op weg helpen.
   
Na een vastentijd, mag je genieten ? Maar of al die supermarktbezoekers in NL (omzet meer dan 700 miljoen euro) 40 dagen hebben gevast ? Het lijkt erop, dat alleen nog de moslims een Ramadan houden.  


Tussen de buien door is in ons dorp rond het middaguur nog wel de paasprocessie gehouden. 


Iedereen trouwens een mooie Pasen gewenst !

2 opmerkingen:

  1. Hi! Hier een paasgroet vanuit Amsterdam: van jullie kinderen en kleinkindergrut :)
    we genieten vooral van het vrije weekend, prachtige weer en dalijk BBQ. We staan even wat minder stil bij de zin der dingen ;h
    Dwaast, kussssssssjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm. Er zit een of andere vage spelingscorrectie op de iPad van Pieter... Niet alle woordjes kloppen: dwaast moet daag zijn!

    BeantwoordenVerwijderen