Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

donderdag 7 juli 2011

Costa del Viento (kust van de wind)

De volgende ochtend gaat het langs een schilderachtige kust met plaatsen als Zahara de los Atunes.  
Fraaie en rustige zandstranden.
Natuurlijk staan we stil één van de oudste beschavingen, die van de Romeinen. We bezoeken in Bolonia een spectaculaire opgraving van een de Romeinse stad Baelo Claudia. Hier woonden 300 voor Christus zo'n 2.000 mensen.
Dan op weg naar Tarifa met langs de weg honderden windmolens. Het waait hier altijd, daarom is het uitgegroeid tot het Surfers Paradise van Europa. Gewone surfers, kitesurfers. Honderden zijn er in actie.
In het centrum van Tarifa weer veel kleine en grote kastelen, forten etc. Vanaf een terras aan de haven zien we elk half uur wel een fast-ferry vertrekken richting Afrika. Het is hemelsbreed maar 12 kilometer naar Marokko.
Op de Mirador del Estrecho staan de windmolens niet op betonnen palen, maar op heel aparte metalen constructies. Soort kleine Eifeltorentjes.
Achter ons El Estrecho, de samenkomst van Middelllandse Zee en Atlantische Oceen, oftewel de Straat van Gibraltar. Vanaf deze mirador is Ceuta, één van de twee Spaanse enclaves in Marokko, heel duidelijk te zien.
Nog een laatste blik op de voorbijvarende containerschepen en via Gibraltar, Marbella op weg naar Casa Domingo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten