Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 20 juli 2011

Atlantis gemist !

De verloren stad Atlantis lag misschien wel in Spanje. Dat is de theorie die de rode draad vormde van een televisieprogramma van National Geographic Channel. De stad zou duizenden jaren geleden zijn verwoest door een Tsunami en zijn verdwenen onder de moerassen van het natuurpark Doñana, zo'n 50 km ten zuiden van Sevilla. Twee weken geleden nog maakten we er een boottocht. Helaas toch iets gemist !

Onder het park werden met behulp van satellietfoto's en andere moderne technologische hulpmiddelen resten van wat eens een stad zou zijn geweest, gelokaliseerd. De Griekse filosoof Plato sprak over Atlantis als een eiland tegenover de Pilaren van Hercules, waarmee hij de Straat van Gibraltar bedoelde. Volgens de filosoof verdween het eiland van de ene op de andere dag, opgeslokt door de zee.
We moeten met deze kennis echt nog eens terug naar de Doñana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten