Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 1 juli 2011

Humédo (vochtig)

De maand juli begint met druilerig weer niet goed. Gistermiddag trokken al mistwolken vanaf de kust het land in. Sinds vanochtend zitten we hier op de berg in een dikke mist, we kunnen onze buren zelfs niet zien. Er vallen druppels en het is maar 22 graden. 
Het is trouwens dit voorjaar te vochtig geweest met in april een aantal bijzonder hete dagen. Die weercombinatie is de voornaamste reden, dat de wijnoogst dit jaar zo goed als mislukt is. En dat is jammer, want juist dit jaar wilde ik zelf de wijn gaan produceren. De druiven zien er niet uit. Het gaat alleen om de muscateldruif in onze provincie. Voor de boeren die financieel van hun wijnoogst afhankelijk zijn een ramp. Aan de Costa Blanca en elders in Spanje blijken de druiven het prima te doen.  
Ook de mango's - en er zijn hier nog al wat mangoplantages - doen het niet goed. 
Kortom, het wordt weer tijd voor droge warmte.

1 opmerking:

  1. Jan bij ons een klein spatje, alleen wel zijn we in de wolken ha ha, we kunnen fran en terry ook niet steeds zien, nu ineens weer de zon en warm !

    BeantwoordenVerwijderen