Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 13 juli 2011

Casa Rummikub

Broer Eric huurt met zijn drie vrouwen deze weken Casa Conchi. Een vrij nieuw huis geschikt voor 6 personen, voorzien van alle luxe. Hemelsbreed zo'n 700 meter van ons vandaan. Toch kunnen we elkaar door de bomen, heggen etc. nauwelijks zien. 


Gisteravond was het game-night. Er werd flink rummikub gespeeld. Met 2 verschillende spellen ! Aanleiding voor veel consternatie en hilariteit over de kleuren van de stenen. Het geluid van die gekke Hollanders in Casa Rummikub (zie filmpje) moet tot ver in de vallei hoorbaar zijn geweest.
Zoals altijd rond tien uur 's avonds stopte het overheersende geluid van de cycladen. Op zo'n moment nemen vaak de krekels het over en zorgen dan voor het nachtelijke subtropische geluid. De krekels waren nauwelijks te horen,

want er stak een flinke wind op vanuit de sierra (de bergen ten noorden van ons). De zwoele wind werd warmer en sterker naarmate de nacht vorderde. Eric moest vanochtend een bijna  complete tuinset uit zijn zwembad vissen. 


Vandaag is het warm. De lucht is droog en "blue as blue can be". De bleekneusjes uit Oss hebben het zwaar met het hoge UV-gehalte van de zon. Wij leveren o.a. aloe-vera.

2 opmerkingen: