Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

zaterdag 16 juli 2011

Festival Infantil de Baile

Op een groot openluchtpodium op het Plaza de la 3 Culturas is gisteravond flink gedanst. Dit keer door de kindergroepen van Grupo de Baile Virgen del Carmen uit Torre del Mar en de kindergroepen van twee dans- en zanggroepen uit ons eigen dorp. Pas als de temperatuur wat aangenamer is, wordt tegen tien uur in de avond begonnen. Het zijn traditionele volksdansen en natuurlijk wordt er door de kinderen ook de flamenco gedanst. Alles in fraaie kostuums. Toch mooi, dat op deze manier tradities blijven voortleven. Op het overvolle plein zitten veel padres y abuelos (ouders en grootouders) en natuurlijk veel toeristen. De terrassen zitten tot diep in de nacht vol en bij de tijdelijke bar op de plaza is bijna geen doorkomen aan.  
De familie is vandaag in Nerja waar vissers een groot beeld van hun patroonheilige (Virgin del Carmen) uit de Salvador-kerk bij het Balcon van Europa sjouwen en vervolgens in een processie naar het strand op een bootje plaatsen en ermee langs de kust varen. Begeleid door tientallen andere bootjes, schepen etc., gevolgd door een vuurwerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten