Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 8 juli 2011

Wat een helden !



































In Cádiz kregen we al via Facebook en Mail van diverse kanten het geweldige bericht, dat de in Frigiliana vermiste Nederlandse toeriste Mary-Ann Goossens was gevonden. Bij thuiskomst gisteravond even een paar uitzendingen op TV bekeken en de Spaanse kranten gelezen. Ze blijkt van de kustplaats Nerja naar ons bergdorp te hebben willen wandelen. Dat kan via de Río Chillar. Alleen moet je dan direct na het passeren van het viaduct van de snelweg links aanhouden en dan heet het de Río Higueron. Dan kom je vanzelf in de vallei achter Frigiliana. Ze heeft zich vergist en is stroomopwaarts de rechter rivier gaan belopen en dat is de Río Chillar. Na zo'n 8 kilometer zag ze nog geen dorp en toen werd het donker en is ze op die plek gebleven. Het heet daar Los Cajorros. Met gras heeft ze een bedje gemaakt en dit als bescherming tegen de koude onder haar kleding gestopt. Behalve het zuivere rivierwater aldaar heeft ze zich in leven gehouden met het eten van gras en kruiden (rozemarijn). Na 18 dagen (!) hebben 3 wandelaars (studenten uit Nerja) haar dan gevonden. De studenten hebben haar verzorgd, te eten gegeven, daar overnacht en één van hen is gaan lopen tot hij bereik had met zijn telefoon. Nadat hij 112 had gebeld, kwam de reddingsoperatie op gang. Een ongelooflijk verhaal, dat zich bij wijze van spreke in onze achtertuin heeft afgespeeld ! Steeds meer mensen geloofden, dat Mary-Ann na 18 dagen nooit meer (en zeker levend) gevonden zou worden. Behalve haar zoon en dochter dan. De foto's komen uit El Sur, het regionale dagblad hier. Wij kunnen trouwens weer rustig wandelen in de campo zonder steeds onwillekeurig naar elke rotsspleet etc te kijken. 
In een interview zegt onze huisarts Bernadette Veeger - die Mary-Anne in het ziekenhuis heeft begeleid - dat het water van de Río Chillar en Río Higueron vol zit met mineralen. Dat verklaart waarom Mary-Ann het ook zo lang heeft volgehouden. Laat dat water nou ook direct vanuit onze kraan komen. Wij zijn aangesloten op een bron van de río Higueron boven in de bergen, zonder depositos dus. 
De electronische krant van Frigiliana publiceert deze "bedankt"-banner. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten