Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

dinsdag 7 april 2009

2006-06-10 Parque Natural Sierras Subbéticas (Priego de Cordoba, Cabra, Zuheros etc)

Tijdens het verblijf van Kim en familie trekken Jan en Mike er enkele dagen op uit. We rijden richting Parque Natural de Subbéticas. Eerst via Loja, het is heet (we zien ergens 37 graden staan, kan kloppen). In Loja is het toch betrekkelijk koel, er is het stadje van het water. Watervalletjes, allerlei stromen. Er is zelfs landbouw (paard voor de ploeg), een ingenieus systeem van irrigatie.Dan rijden we door naar Priego de Cordoba, prachtige route. We zien niemand op de weg. Eind van de middag komen aan in deze voormalige rijke stad van zijdehandel. We vinden in het centrum een hostal. De auto moeten we enkele straatjes verder parkeren in een oude bisocoop ! De stad verkennen we verder te voet. Fraaie gebouwen, parken en bijzonder het stadsdeel achter de grote kathedraal, overal bloemen.



Aan de huizen kun je zien, dat er vroeger met de zijden- en katoenindustrie hier veel geld is verdiend.









We gaan noordelijker en besluiten in Cabra een hotel op te zoeken met zwembad, wel lekker na zo´n hostal. van daaruit kunnen we makkelijker Subbética in en Zuheros en mgeving verkennen. Er blijken nog al wat bobo´s uit Madrid (waaronder de landbouwminister) in ons hotel te logeren, wel gezellig. De volgende dag is er een officièle happening in Zuheros. Het schijnt, dat ze 15 jaar hier de beste olijfolie van spanje maken. Natuurlijk kopen we wat voorraad.





Bij Zuheos zien we een Via Verde. dat zijn trajecten waar vroeger de treinen reden waarmee de olijven werden vervoerd. Nu zijn de railsen verdwenen en zijn het paden waarover je kunt fietsen, wandelen en paardrijden. Ideaal om het land te bekijken. Er zijn er door heel Spanje tallozen van deze Vias Verdes. Goed initiatief voor ecotoerisme.
In het nationaal park zien we o.a. een kolonie van de grootste gieren. Imposante spanwijdte. Helaas heb ik geen telelens, we bekijken e.e.a. met de verrekijker.
Via Iznajar en het stuwmeer bij die plaats rijden we de laatste dag zuidwaarts en via Alhambra de Granada terug naar huis.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten