Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2009-03-16 Jardinero Enrique













In november j.l. bood mijn broer Eric, aan om mee te helpen klussen als hij wat vrije dagen had gespaard. Afgesproken wordt in maart enkele dagen te komen om o.m. een trap in de wijngaard te komen metselen. Bijna gooit de nasleep van zijn liesbreukoperatie (op 10 febr.) roet in het eten. Maar `de wond was dicht` en daags erna arriveert een klusser.... die niets mag tillen ! Het worden dus dagen van relaxen. In kuuroord Casa Domingo draait de keuken van Mike op volle toeren, er worden wandelingen gemaakt, er worden boeken gelezen, heel veel gelachen en de klusser knapt wonderbaarlijk op. Daags voor zijn vertrek naar Oss gaat Eric aan de slag als tuinman (jardinero). De heuvels van de boomgaard worden vakkundig met een trimmer van het ergste onkruid ontdaan. De pallets met stenen voor de trap en de cementmolen blijven wachten voor de volgende keer...... `I´ll be back` !, aldus Eric.
Een mooie wandeling waarna Eric snel opknapt is die vanaf de Cuevas de Nerja (grotten) het natuurpark Sierra de Almijara in. Aan het eind van een 4 km lange verharde weg komen we bij een bar-kiosk `La Pinarillo`. Daar maken we kennis met de Nederlandse eigenaar, ex-marinier Michiel Tweehuijsen, die samen met zijn mooie Zweedse vrouw Donna Berg excursies , jeeptochten etc organiseert. Kijk maar eens op http://www.lifeadventure.es/ Hij is net terug van een weekje teambuilding in de Sierra Nevada met het Zweedse nationaal basketbalteam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten