Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2009-04-10 Semana Santa en "wildlife in de campo"


Deze week is het Semana Santa.

Iedereen is hier vrij, de avond en nachten zijn er grote processies, zie op bijgaande foto´s de processies in Frigiliana, o.a. één met `Nuestro Padre Jesús Nazareno`. Palmzondag wordt bijna net zo gevierd als Pasen. Het is een familiefeest, veel mensen komen naar hun geboortdorp om er deze dagen door te brengen. Tweede Paasdag is een gewone werkdag.
In ieder geval deze week geen Spaans bij Thea en geen schilderles bij Klaus. We zijn de hele week druk in de tuin.

















Gisteravond rijden we terug naar huis via Loma de la Cruz en we zien weer iets nieuws van de wildlife hier in de campo. Het leek op een kat of was het toch een vos. Na enige determinatie en wat googlen concluderen we, dat het een bunzing was. Met al die konijnen die we de laatste tijd zien, niet vreemd.

Afgelopen zondag even bij onze vrienden Dennis en Paul in Torrox langs geweest voor een home-coming party.
Ze zijn net terug van 4 maanden Australie en Nieuw Zeeland (hun reisverslag staat op hun blogspot, benieuwd ? Klik dan op http://www.spaansedroom.blogspot.com/ .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten