Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

woensdag 8 april 2009

2006-09-20 Oogoperatie in Madrid


In augustus zwarte vlekken in Jan´s rechteroog, bleken bloedstolsels. In NL in de oogkliniek van het Nijmeegse Radboud het oog 2x laten laseren. Tijdens laatste dag van verblijf van Peter en Tilly was rechteroog helemaal zwart, dus blind. Oogkliniek van dr. Marcos in Torre del Mar onderzoekt e.e.a. Twee dagen met beide afgeplakte ogen absolute rust. Antonio en de Hobdell´s helpen Mike met de boodschappen.
Dan op vrijdag 20 september onderzoek : conclusie van Marcos `desprendimiento de retina´ het netvlies was losgelaten, er moest snel geopereerd worden om het oog te behouden. De beste retina-specialist van Spanje is Dr. Rigueras in Madrid, Marcos belt hem en Jan kan maandagmiddag gelijk worden geopereerd. Zondagochtend met de AVE (hogesnelheidstrein) van Malaga naar Madrid. Na de oogoperatie wordt er gas in het oog gespoten en mag je niet vliegen, vandaar de trein.
We betrekken een hotel enkele straten verwijderd van de kliniek en ervaren het formidabele metro-netwerk van Madrid. De zondagmiddag en maandagochtend hebben we tijd om Madrid te bekijken. Twee jaar na 11M, de aanslag van Al Qaida zien we het Renfe station Atocha, Muséo National del Prado, de parlementsgebouwen, fraaie winkelstraten en het koninklijk Paleis, Plaza Mayor etc.















Na de operatie verhuizen we twee keer van hotel. Alles is vol i.v.m. de WK dameshockey (Nederland wint). Er zijn wat complicaties, dus extra controles. Ook problemen met de verzekering, er moet gepind worden. Mike ziet in één dag het interieur van heel veel Madrileense banken ! Later komen Eurocross en Interpolis toch over de brug. Woensdag mag Jan reizen, en het gaat per AVE richting Malaga en taxi Frigiliana. De taxies gaan de campo niet in, zodat Malcolm ons met zijn nieuwe Mitsubishi Outlander jeep de berg oprijdt.
Dan is het voor Jan 3 weken de hele dag met het hoofd naar beneden zitten, zodat het gas het netvlies snel laat hechten. Er is politiek het een en ander aan de hand in NL, dus Jan "luistert" de hele dag TV. De verpleging door Mike is uit de kunst. Er is veel ziekenbezoek en Mike krijgt hulp van verschillende kanten. Ze is zelf in augustus pas aan één oog gelaserd, maar rijdt nog geen auto.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten