Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2008-11-27 Guadalhorce en El Chorro met Eric en Marion

We besluiten dinsdag de 25ste naar de omgeving van de embalsa (stuwmeer) van Guadalhorce te gaan. Dit doen we via Antequera, de stad met de vele kerken (zie foto links).
Er wordt flink gewandeld bij El Chorro. Maar de verouderde camino del Rey gaan we maar niet op. Als op bijgaande link klikt, zie je een filmpje hoe zo'n tocht er uit kan zien : (http://www.youtube.com/watch?v=ewbz-yljM1s ). Of klik op http://www.webislam.com/?idv=825 Langs de honderden meters hoge steil rotswand is in de twintiger jaren een pad gemaakt dat aan die rotswand hangt. Het maakt deel uit van de Camino del Rey (nu een soort pelgrimsweg dwars door Spanje). Dit stukje is officieel afgesloten vanwege het gevaar, toch gaan er soms groepjes meestal jonge avonturiers en bergsporters naar toe. De junta heeft besloten in 2010 dit hele stuk te gaan renoveren, wij gaan dat zeker eens volgen, maar wel nadat het gerenoveerd is !
De AVE (hogesnelheidstrein tussen Madrid en Sevilla) komt hier vlakbij langs.








Uitwaaien op strand in Nerja















Bij Mercadona is de winkel al aardig in kerststemming.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten