Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2008-01-20 Fiesta San Sebastian

Vandaag is het de dag van San Sebastian. Omdat dat ook de patroonheilige van ons dorp is, is het dus FIESTA. Iedereen vrij, processies, taps en tapas op straat. We drinken met onze buurman van Perros, Paco Sanchez Sanchez, een pilsje bij Ingenio en zien op een groot TV-scherm Ruud van Nistelrooy voor Real Madrid scoren. Op deze naamdag kunnen allen die Sebastian heten, gratis drinken ! Dankzij van Nistelrooy die even later zijn tweede doelpunt scoort lijkt het wel alsof Mike en ik ook even Sebastian heten.. Salud !

We gaan naar het kerkplein en ontmoeten veel bekenden, waaronder Rosario en Miguel Iranzo Garcia






Rond acht uur 's avonds vertrekt de processie vanaf Plaza Iglesia. Eerst is er wat vuurwerkspektakel. Dan wordt het beeld van San Sebastian de kerk uitgedragen. Voorafgegaan door misdienaars en langs beide kanten van de straatjes een rij vrouwen met een kaars in de hand. De gemeentelijke drumband sluit de stoet af. Mike wordt gevraagd mee te lopen (ineens valt haar lengte op), de mannen worden geacht zich devoot langs de route op te stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten