Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2009-01-23 Bijzondere wolk, kolonie trekvogels en kameleon.

Heel bijzondere wolk
Regelmatig is in de winter dit soort fraaie wolken te zien. Het zijn geen cummulus wolken die we in NL kennen, maar heel aparte. Ben mijn lessen meteorologie van de luchtmacht vergeten en zal maar eens op wikipedia gaan kijken hoe ze ook al weer heten. Ze blijven in ieder geval uren hangen op dezelfde plek, één foto genomen om 10.10 uur en van diezelfde wolk één om 13.45 uur.


Kolonie trekvogels.

Een aantal jaren geleden hebben we ze ook al eens gezien op Perros. Vandaag komt vanaf de kust een enorme zwerm trekvogels aanvliegen. Het moeten er duizenden zijn en ze vullen de hele vallei. Met de verrekijker zien we, dat het meeuwen zijn. Waarschijnlijk trekvogels. Ineens strijken ze massaal neer op een helling met olijfbomen. Deze wordt langzaam wit van de vogels, het lijkt wel besneeuwd... Ze doen zich een tijdje tegoed aan de rijpe olijven die er hangen en op de grond liggen. Na hun maaltijd vertrekken ze weer, maar laten zich eerst door de thermiek op honderden meters hoogte voeren.




Nu zien we een zwerm trekvogels. Eigenlijk niets bijzonders, want ze zien hier veel zwermen. ´s Zomers weleens meegemaakt, dat we een zwerm sprinkhanen zagen. Dat ziet er wel enger uit. Als die neerstrijken op je land, zijn na een half uur alle blaadjes van de struiken. Alsof het enorm heeft gestormd. We kenden dat soort taferelen eigenlijk alleen uit de bijbelverhalen en reportages van National Geographic vanuit Afrika. Zal het hier toch droger worden ??
Een ander beangstigende ervaring (tenminste als je het nog nooit hebt meegemaakt) is het langskomen van een bijenvolk. Je zit rustig en langzaam zwelt er een geluid aan of er een vliegtuigje laag over komt. Je kijkt en ineens zijn ze er, duizenden bijen die als een wolk voorbij komen. Vluchten kan niet meer en je hoopt dat ze niet naar je toe komen. Ze vliegen over het huis heen en het wordt weer stil. Volgens Mike zijn het bijen die een koningin volgen en nieuw nesten gaan maken.
Kameleon op wijngaard
Vandaag de laatste ramas (afgeknipte takken) van de wijn opgeruimd op de wijngaard. Daarbij kom je allerlei `wildlife` tegen. Natuurlijk veel kleine vogeltjes (vooral vinken) die verschrikt opvliegen, hagedissen, enorme spinnen etc etc. Ook deze kameleon ging een andere plek opzoeken, ik zag hem eerst niet eens (!). Jammer kerel, maar morgen komt Miguel en dan we beginnen met het omhaffelen van de hele wijngaard. Zal wel ruim een week duren, Met een hak de aarde los maken en om de wijnstronken kleine heuveltjes met aarde maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten