Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2008-01-30 Jayena


Pal achter de bergketen van het natuurpark (dus ten noorden ervan) liggen enkele leuke dorpjes, stuwmeren en mooie "senderos" (wandelpaden). Vandaag doen we de Mesilla de Jayena. Komend vanaf Ventas de Zafarrayas rijden we via via Alhama de Granada, langs het stuwmeer bij Arenas del Rey en Fornes naar Jayena. Op deze laatste dag van januari is het een graad of 14 en natuurlijk zon. Het is uitbundig groen. Alhoewel ook de kleur geel overheerst, de kalkgrond van de schoongeploegde olijfboomgaarden (de oogst is net achter de rug).
Het blauw van het stuwmeer bij Arenas del Rey lijkt onecht.
Op de achtergrond de toppen van de besneeuwde Sierra Nevada.
Ineens staan we oog in oog met een schimmel. En wie ligt daar rechts in de hoek ? Het moet wel de broer van onze Doerak zijn ! Tegen het eind van de middag rijden we via de A4050 (een weg vol haarspeldbochten) weer zuidwaarts naar de kust beneden. Via Otivar naar Almunécar. Bij Jete rijden we onder de in aanbouwzijnde brug van de nieuwe autovia door. De bouw ligt al 2 jaar stil door het onderzoek naar het ongeluk waarbij een compleet brugdeel met arbeiders 80 meter naar beneden viel (8 doden en veel gewonden). Dit stuk nieuwe snelweg is het duurste ooit gebouwd in Spanje. Van tunnel rijd je straks over een viaduct weer een tunnel in etc etc. Als alles klaar is, zijn we vanaf Frigiliana in nog geen uur in Granada !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten