Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2008-02-09 weer in de steigers

De buitenkeuken bij de patio is een echte openlucht keuken. We maken er een dicht dak op, zodat je er 's zomers ook helemaal in de schaduw zit. De muren worden wat opgetrokken en de balken kunnen we hergebruiken door een aparte eethoek te maken. Na een dag of tien is dit deel klaar en we gaan de zaak schilderen. We zijn natuurlijk hardstikke blij met het resultaat.

Op het voorterras hebben we vaak twee of meer parasols nodig om wat schaduw bij de eettafel te krijgen. We besluiten Francisco een overkapping te laten maken. Duurt wat lang, want er moet met een behoorlijk zware betonbewapening worden gewerkt om de de zaak over de hele lengte te kunnen dragen.


Ook met dit resultaat zijn we heel erg tevreden.
We zijn hardstikke zuinig op die nieuwe Nissan en willen die ook de hele dag uit de zon hebben. Nu Francisco toch bezig is, laten we bij onze vrienden van Prados 4 stalen balken maken. Sebastiaan is op de parkeerplaats een week bezig om gaten van 1 x 1 x meter te drillen (we zitten pal op de harde rotsen). Ze gaan dus 1 meter de grond in en staan in gewapend beton. We zijn niet bang meer voor de sierra-stormen. Netjes aflakken met hammerite, draden spannen en caniza erop. Prados adviseerde golfplaten..., maar zeg nou zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten