Welkom

Welkom op deze blog waar ik regelmatig wat publiceer over ons huidige leven als pensionados. Afwisselend in Spanje en Nederland (de foto hierboven geeft onze huidige locatie aan). Mijn berichten kunnen verder over alles gaan wat ons (me) zoal bezighoudt. Reageren op een berichtje kan altijd. In de iPod op de blog kun je achtergrondmuziek starten. Als je je email-adres invult (onder het vertaalblokje), krijg je bij elke aanpassing van deze blog automatisch een mailtje.

vrijdag 10 april 2009

2008-11-25 De carril wordt verhard

Nog maar een paar jaar geleden waren de meeste weggetjes bij ons in de campo onverhard. Je had dus echt een 4x4 jeep nodig. Zelfs de Loma de la Cruz is nog maar 3 jaar geleden verhard ("gecementeerd") en 2 jaar geleden heeft de gemeente de Loma Piedras Blancas verhard. Alleen het laatste stukkie vanaf het huis van Antonio naar onze poort was nog onverhard. Door de regen was er zoveel erosie opgetreden, dat je over de kale rotsen reed en door diepe kuilen. Bovendien moesten na elke regenbui Antonio en Rita beneden de daarheen gestroomde aarde wegscheppen, het belemmerde steeds hun toegang.
Afgelopen weken waren we het zat en hebben besloten om samen met nog een andere bewoner wat hoger aan de berg het eerste stuk te cementeren. De gemeente betaalt helaas zo'n privé weggetje niet. Over een lengte van ruim 100 meter, 3 meter breed en 15 tot 20 cm dik, uiteraard met bewapening en afwatergeultjes. Vandaag is het zover, een aannemer uit Nerja (broer van Rita) was het goedkoopst en doet de klus. Wij besluiten vandaag maar met Eric en Marion een bergwandeling te maken. De komende drie dagen kunnen we er niet overheen (moet drogen), dus tevoren hebben we genoeg eten en drinken ingeslagen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten